Bedragare lurade familj på dyra möbler

Familjen trodde de skulle göra ett klipp när de lämnade in möbler och antikviteter till försäljning. Men personen från auktionshuset var en bedragare och föremål för 40 000 kronor försvann.

Polisen går nu ut och varnar för bedragaren som i maj lurade en familj från Stockholm.

– En far och hans son tog kontakt med en auktionsfirma, men det var inte en person som jobbade vid firman som hämtade godset, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare vid polisens nationella bedrägericenter.

Bedragaren lurade av familjen möbler och antikviteter till ett värde av 40 000 kronor.

Polisen tror att bedragarna har utnyttjat en av Stockholms kändaste auktionshus i bedrägeriet.  

– Familjen har själva sök på nätet och hittat ett telefonnummer till auktionsfirman man ringt. Men istället har man hamnat hos en firma med liknande namn. Man har uttnyttjat ett välrenommerat namn, säger Anders Olofsson

Metoden känner polisen igen från tidigare brott då drabbade blivit av med gods för mycket stora belopp.

– Det förekom en hel del fall där man använts sig av samma metod för att lura folk runt om Mellansverige. Det skulle inte förvåna mig om det är fler som har lurats av samma bedragare nu i Stockholm, säger Anders Olofsson.

Hittills har polisen fått in två anmälningar om att drabbade i Stockholm som blivit lurade av det falska auktionshuset.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista