SAC varslar vårdbolag om strejk

Fackförbundet Syndikalisterna SAC avbröt i eftermiddag ett seminarium som vårdföretaget Aleris höll i Almedalen på Gotland. Anledningen var att de ville uppmärksamma stressen och sjukskrivningarna i företaget. Dessutom lade SAC ett strejkvarsel för hemtjänstanställda på Södermalm i Stockholm.

Enligt syndikalisternas Emil Boss känner både personal och vårdtagare av en ökad stress och försämrad arbetsmiljö inom Södermalms hemtjänst som drivs av Aleris.

Efter ett år av förhandlingar varslar arbetsplatsens syndikalistiska driftsektion nu om stridsåtgärder, skriver tidningen Arbetaren.

Ann-Mari Svensson, vd Aleris säger att Stockholm stad genomför en väldigt stor förändring inom hemtjänsten där man går från biståndsbedömd tid till utförd tid.

– Vi har jättemycket samtal med medarbetarna. På den enheten som nu är berörd visade en medarbetarundersökning på bra betyg, där de allra flesta av medarbetarna kände att de kunde påverka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista