Att skriva sexscener utan att rodna tillhör jobbet som deckarförfattare

10 min

Var tredje svensk drömmer om att skriva en bok, men hur är det egentligen att vara författare?
– Det är det ensammaste jobbet i världen, säger Sofie Sarenbrant. Det finns så många sjuka anekdoter som jag och Emelie Schepp vill dela med oss av. Nu berättar Sofie och Emelie om hur det egentligen är att arbeta som deckarförfattare. Allt från hur det är att vara Stolt Fulförfattare, hur skriver man sexscener utan att rodna till att klara av negativa recensioner berättar dom om i sin Deckarpodd.

Deckarförfattarna Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp arbetar båda i ensamhet och på varsitt håll, i Stockholm och i Norrköping. Det var efter en gemensam föreläsning som dom bestämde sig för att hitta ett nytt samarbetsprojekt och startartade Deckarpodden.
Även om Sofie och Emelie är kollegor så är dom också konkurrenter. Går det då verkligen att som författare stötta och dela med sig av sina bästa knep och samtidigt slåss om läsarnas uppmärksamhet? Och hur mycket vill man avslöja om sig själv? Är det okej att berätta om alla lustigheter man har för sig när man skriver? Allt detta och mycket mer har Sofie och Emelie valt att inte bara dela med varandra utan också med alla sina Podd-lyssnare.

Sofie Sarenbrant, har skrivit Vecka 36,I stället för dig, Vila i frid, Andra andningen och Visning pågår, som sålts till åtta länder.

Emelie Schepp, debuterade 2013 med Märkta för livet på eget förlag. Boken släpps på nytt i september och är hittills såld till åtta länder