1 av 2
Demonstranter i kungsträdgården. Foto: Mårten Randberg/ Sveriges radio
2 av 2
Motdemonstranterna blir alltfler. Foto: Max Pröckl/ Sveriges Radio

Tusentals samlade i protest mot Svenskarnas parti

0:27 min

På lördag kl 14.00 ringde kyrkklockorna i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården. Det görs i protest mot nazistiska Svenskarnas parti som inledde sitt möte vid samma tid på Gustav Adolfs torg, ett stenkast därifrån. Tusentals motdemonstranter har tagit sig dit för att visa sitt missnöje.

- Det är väldigt många här. Folk skanderar "inga rasister på våra gator" och viftar med flaggor med överstrukna nazistsymboler, säger Ekots reporter Karolina Lek som befinner sig på platsen.

Milda Rönn är en av de tusentals demonstranter som tagit sig till Kungsträdgården för att visa sitt missnöje med Svenskarnas parti.

--Jag tycker att hela Stockholm ska vara här.

Med tanke på vad som hände i Malmö, är du orolig att nåt ska hända?

--Ja, det är väl bara att vänta och se, men jag tycker att det är viktigt, om än olustigt att vara här. Det är hemskt att det här ska behövas men jag tycker inte att det ska vara tillåtet att säga såna här saker i offentliga rum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista