Våldsamt upplopp vid demonstration i Kungsträdgården

0:53 min

Knappt hundra personer gjorde sig enligt polisen skyldiga till våldsamt upplopp vid gårdagens motdemonstration mot nazistiska Svenskarnas parti som höll torgmöte på Gustav Adolfs torg. I Kungsträdgården kastade personerna bland annat knallskott mot polisen. 

Vid gårdagens demonstration, som hölls med anledning av att nazistiska Svenskarnas parti höll torgmöte vid Gustav Adolfs torg i Stockholm, deltog tusentals personer. Enligt polisen var stämningen lugn med untantag av ett fåtal händelser, bland annat vid Kungsträdgården där mellan 75 och 100 personer attackerade polisen.

– Det var en midre klick människor i kungsträdgården som gick till attack mot polisen. Det är jätteallvatligt när man attackerar polisen. Man gjorde sig skyldig till våldsamt upplopp i den begränsade delen av folkmassan, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.

Polisen attackerades med knallskott och rökfacklor och man försökte också forcera avspärrningarna vid Kungsträdgården. Än har polisen inte gripit någon av de som deltog i den delen demonstrationen.

– Men det hoppas vi att vi ska kunna göra i efterhand eftersom vi har dokumenterat händelsen och vi ska på så sätt försöka identifiera våldsverkarna, säger Lars Byström.