Pojke påkörd av tåg

Efter ett bråk som ska ha börjat med ett snatteriförsök föll två personer ner från en tunnelbaneperrong i Hägersten i Stockholm. En 16-åring skadades och tillståndet för honom är kritiskt. Stockholms samtliga tunnebanelinjer drogs med stora trafikstörningar under en och en halv timme på grund av bråket. Till en början påverkades endast trafiken på röda linjen, men sedan även grön och blå linje.

En 16-årig pojke är kritiskt skadad efter att han och en 33-årig man började bråka och föll ner från en tunnelbaneperrong.

Pojken blev klämd mellan tåget och perrongen. Bråket ska ha startat med ett snatteri.

Enligt polisen ska en 33-årig man som arbetar i butik ha jagat en misstänkt snattare ner på perrongen vid Hägerstensåsens tunnelbanestation strax före klockan 18 på måndagskvällen.

– Exakt hur det gått till känner jag inte till, men det har varit någon form av bråk som gjort att bägge hamnat på spåret, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Den skadade personen, en 16-årig pojke som ska vara den som snattat, klämdes mellan ett tåg och perrongen, enligt polisen.

– Vad jag förstår har den andra som ramlat ner lyckats krypa under perrongen, säger Sven-Erik Olsson.

Den 33-årige mannen misstänks nu för mordförsök men har på beslut av åklagare släppts efter förhör. Utredningen pågår fortfarande och rubriceringen  kan komma att ändras under utredningens gång.

När strömmen skulle slås av i det olycksdrabbade området gick någonting fel, så ett större område än vad som är normalt vid den här typen av händelser fick stängas av.

– Under en period har eldriften slagits ut för stora delar av tunnelbanenätet, säger Henrik Palmér på Stockholms lokaltrafiks presstjänst.

Alla tunnelbanelinjer påverkades, men strömmen kopplades på igen successivt, uppger han.

Polisen kallade under kvällen in sin så kallade bildanalysgrupp för att studera filmerna från bland annat tunnelbanestationen.