Ison Glasgow släpper bok om sitt liv

3:33 min

I sin bok När jag inte hade nåt berättar rapstjärnan Ison Glasgow hur han levde innan han blev artist, hur han bodde med sin ensamstående mamma i USA och hur det var att vara bostadslös i Stockholm.

Musikern, programledaren, jurymedlemen och hip-hop stjärnan Ison Glasgow kommer med en bok om sitt liv, När jag inte hade nåt. Boken är skriven av musikjournalisten Emil Arvidson och släpps den 1 oktober.

Emil Arvidson hade länge skrivit om Ison & Filles musik så hans namn var det första som dök upp i Isons huvud när det blev klart att han skulle skriva en bok.

– Det sjuka är att jag sprang på honom i Bredängs centrum på Pressbyrån. Jag frågade om vi skulle skriva en bok tillsammans. Och boom, säger Ison Glasgow.

I åtta månader har Ison Glasgow och Emil Arvidsson suttit och snackat om allt mellan himmel och jord, från födsel till nutid, och av allt snack har det nu alltså blivit en bok.

– Det handlar om hur jag och min mamma levde i USA tillsammans med min mormor innan vi kom till Sverige, det handlar om åren efter att vi kom hit, hur det var att vara utan bostad, utan ekonomi och utan trygghet.

Ison Glasgow säger att han är enormt tacksam mot sin mamma och mormor -två starka, enstamstående kvinnor som är Isons stora förebilder i livet.

Vad säger mamma om boken?

– Hon har varit den största kritikern. Men nu när allt är fixar är hon supernöjd och jag är också väldigt nöjd.

Varför vill du lämna ut din historia?

– Musiken är något folk känner till. Det här en bild som ingen känner till. Och det finns människor som fortfarande lever som jag gjorde. De kanske känner en styrka i att det finns någon därute som vet hur det känns att leva på det sättet, säger han.