Mr Walker tar plats i dyster park

1:03 min

Fantomen har kommit till stan, som sig bör förklädd som Mr Walker, men i konstnären Jan Håfströms tappning.  Den sju meter hög skulptur finns i Järnvägsparken vid Tegelbacken i Stockholm.

– Det ser ut som Fantomen när han är i stan, en Walkergubbe, säger Mårten Castenfors, chef på Stockholm konst.

Den sju meter höga skulpturen "Vem är Mr Walker?" sattes upp under natten i Järnvägsparken i centrala Stockholm.

– Den är gjord av två skivor som är satta ihop, om man ser den från ena hållet ser det ut som att den ramlar, från andra hållet hoppar han ut och så är den blå och röd på varsin sida, så när man rör sig runt honom händer väldigt mycket rörelse, så trots att den är busenkel så är den väldigt rörlig, säger Mårten Castenfors.

Det har genom åren funnits planer på att göra i ordning parken som är nedgången, grå, utan grönska och i stort sett en helt död yta. Men det har inte blivit av.

Men när konstnären Jan Håfström kom med förslaget om en skulptur nappade Mårten Castenfors.

– Det var i sig så pass bra att jag kände att bara det gör att parken lyfter, för annars är ju det här ett fasansfullt ställe, tyvärr mitt i Stockholm, vilket är lite pinsamt, säger Mårten Castenfors.

– Med den häs om riktningsvisare får parken ett lyft, sen får jag hoppas att vi gör i ordning lite mer i framtiden, fortsätter Castenfors.