Rollerderbylag släpps inte in i träningslokaler

1:19 min

Rollerderby är en sport som blir allt mer populär men samtidigt har föreningarna svårt att hitta träningslokaler. Golven slits menar staden, men det stämmer inte säger företrädare för sporten.

– Det känns tråkigt och lite stressande. Vårt A-lag är topp tio i Europa och det kan vara lite stressigt att inför en match bli utslängda tre veckor innan eller så där, säger Monica Lidén, ordförande i Stockholms rollerderby.

Det Stockholms rollerderbylag får höra från många idrottshallar är enligt Monica Lidén att de, eftersom de åker rullskridskor, ska förstöra golven, något som hon menar inte stämmer.

De får också höra att eventuellt slitage får de betala själva, och det menar hon är orättvist, eftersom inga andra sporter har samma krav.

– Alla som använder en idrottshall nöter på golven och vi sliter inte mer än någon annan och vi har aldrig förstört något golv, säger Monica Lidén.

Orsaken till att rollerderbylagen utestängs från idrottshallarna i Stockholm tror hon är förutom okunskap, att det fortfarande är en relativt liten sport. Men, den växer i popularitet:

– Om det fortsätter vara så här så kommer vi nå ett tak där vi inte kan komma längre utan där vi får börja satsa på eliten. Det är ju det tråkigaste framförallt när vi har en kultur av att sport ska kunna utövas av alla och då är det ju jättetråkigt att vi ska behöva ha ett elittänk redan så här i början av en sport, säger Monica Lidén, ordförande i Stockholms rollerderby.