Edvin Keagan, 20 år, är timanställd på bemanningsföretag. Foto: Julia Brynolfsson /Sveriges Radio.

Otrygga anställningar ökar bland unga

Edvin Keagan: Jag skulle behöva ett heltidsjobb
1:44 min

Nästan var fjärde Stockholmare mellan 16 och 34 år jobbar på vikariat, provanställning eller projektanställning.

– Jag jobbar inte så ofta, det är enstaka dagar, de pengar jag får går till fakturor och så får jag vänta tills nästa månad, och så dyker det upp nya fakturor igen, jag skulle behöva ett heltidsjobb helt enkelt, Edvin Keagan, 20 år som är timmanställd på ett bemanningsföretag.

Ungefär var fjärde Stockholmare i åldern 16 till 34 år hade en visstidsanställning förra året, enligt Statistiska centralbyrån. Det är något mindre än i övriga landet där var tredje har en tidsbegränsad anställning. Men bryts statistiken ner visar den att andelen tidsbegränsade anställningar i åldersgruppen 16 till 24 år fördubblats i landet sedan början av nittiotalet.

Malin Ackholt är avtalssekreterare på fackförbundet Hotell- och restaurangfacket i Stockholm som har många medlemmar med tidsbegränsade anställningar.

– Vi vet att ungefär fem av tio jobbar på tidsbegränsade anställningar i vår bransch och många vittnar om en tuff situation både när det gäller att få schysta arbetsvillkor men också att skaffa sig ett liv, bilda familj, flytta hemifrån och liknande, säger Malin Ackholt

Stefan Koskinen är förbundsdirektör på arbetsgivarorganisationen Almega, säger att visstidsanställningarna hjälper unga som kanske inte pluggat vidare eller som inte har fullständigt gymnasiebetyg att få ett jobb.

– Att få en visstidsanställning är ett sätt att komma in, lära sig och visa vad man kan, säger Stefan Koskinen

Bland alla anställda i befolkningen har andelen tidsbegränsat anställda legat på mellan 15 till 17 procent de senaste året. Att de är så många fler bland unga beror delvis på att de är nya på arbetsmarknaden utan tidigare erfarenhet. Det säger professorn i nationalekonomi, Per Skedinger som är arbetsmarknadsforskare vid institutet för näringslivsforskning.

– Men ett annat skäl att arbetsgivare vill använda den här typen av anställningar är att man vill ha flexibilitet vid tillfälliga arbetsanhopningar eller om man är osäker på företagets varor eller tjänster, säger Per Skedinger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".