Avan Saleh och Sewa Sharif. Foto: Maud Johansson Sveriges Radio

Vill samla alla i demonstration mot IS

Demonstration mot IS: hjälpen behövs nu!
5:56 min

– Jag vill samla alla nationaliteter mot den här ondskan, säger Sewa Sharif. På söndageftermiddag anordnas demonstrationen mot IS på Sergels torg.

Förhoppningen är att upp mot 5000 personer sluter upp på söndag klockan tre, och både Sewa Sharif och Avan Saleh är noga med att betona att demonstrationen inte är partipolitiskt bunden eller bunden bara till en viss grupp.

– Det här är ju en terroristgrupp som har attackerat alla folkgrupper. Det här behöver vi en samlad front mot, säger Avan Saleh.

Nu på söndag blir det dels tal av politiker och artister som uppträder.

– Jag hoppas att folk ser det ur ett nytt perspektiv. Ur vårat perspektiv. Det kan drabba Sverige, men också att vi har flera hundratusen medborgare här i Sverige som faktiskt drabbas av det, säger Avan Saleh.

– Jag vill se enighet bland oss i Sverige. Samtidigt vill jag att det som händer ska uppmärksammas mer. Att mer hjälp ska skickas ned, både militärt och humanitärt. Nu börjar det bli kallt, och de har ingenting. Hjälpen behövs nu, säger Sewa Sharif.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".