Stort räddningspådrag efter båtkrock

"Har personen haft flytväst på sig så finns det hopp om att hitta personen"
0:20 min

En person saknas fortfarande efter en båtolycka utanför Sandhamn i natt. Det var en så kallad ribbåt och en lotsbåt som kolliderade vid 01-tiden.

Sjö- och flygräddningen söker nu med båt och helikopter efter den saknade personen. Enligt Jonas Sundin, räddningsledare på Sjö- och flygräddningen, har utsikterna för att hitta den saknade personen minskat.

– Det har ju gått en tid sedan det hände och det är oklart om personen har haft flytväst på sig. Har den haft det så är det en klart större chans, säger han.

Kollisionen inträffade vid 01-tiden. I området rådde hård sjö. Enligt TT ska ribbåten, en uppblåsbar båt med  skrov i något fast material, exempelvis aluminium, varit nedsläckt.

Båten med en person ombord hittades på Korsö, dit båten drev efter krocken. Personen fördes sjukhus till nedkyld. Ombord på lotsbåten fanns tre personer. Samtliga klarade sig utan skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".