Utnyttjade flickor genom kapat Facebook-konto

En 23-årig man från Stockholmsområdet misstänks för en stor rad sexualbrott mot minst 58 flickor. De yngsta offren ska bara ha varit tolv år när han sökte kontakt. 

23-åringen misstänks ha kapat ett Facebook-konto och därigenom kontaktat flickorna. Han ska sedan ha lurat sina offer att skicka nakenbilder och filmer på sig själva.

De flesta brotten ska ha skett över nätet men han misstänks också för att i enstaka fall ha träffat målsägande och begått övergrepp.

Åtal om våldtäkt mot barn, sexuellt tvång och utnyttjande av barn för sexuell posering väcks på fredag vid Nacka tingsrätt, uppger Expressen.se.

För bara några veckor sedan åtalades en 28-årig man från Husby i Stockholm, misstänkt för sexbrott mot 68 flickor via nätet. Det anses vara det största groomingmålet i Sverige hittills.

Nättips till föräldrar

Ta reda på vilka sajter barnet använder och besök dem själv.

Fråga inte bara hur barnet har det i skolan eller på träningen, utan också hur det är på internet.

Berätta att det finns vuxna på nätet som försöker utnyttja barn. Dessa vuxna är bra på att luras, och verkar unga och schysta.

Uppmana barnet att vara försiktig med att lämna ut privat information eller skicka bilder till någon han eller hon inte har träffat.

Man bör inte heller prata i webbkameran med okända personer om inte de visar sig själva.

Be barnet berätta för dig om en person de har kontakt med på nätet säger sig vara ung men skriver på ett vuxet sätt, om personen börjar prata om sex eller vill träffas.

Om något händer, skuldbelägg inte barnet. Barnet är inte medskyldigt utan ett offer.

Källa: Polisen (TT).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".