24-åringen misstänks för flera övergrepp. Foto: Fredrik Sandberg / TT

24-åring misstänkt för sexuella övergrepp på 59 flickor

"Han har även träffat flera av flickorna i verkligheten"
1:05 min

En 24-årig man åtalas vid Nacka tingsrätt misstänkt för att ha fått kontakt med 59 unga flickor via nätet och sedan utnyttjat dom sexuellt.

24-åringen är misstänkt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering (även normalgraden), våldtäkt mot barn (senare åtalstillfälle), sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande, sexuellt tvång, barnpornografibrott samt ofredande.

Flickor är mellan 12 och 17 år.

Genom att skapa konton i sociala nätforum kring en annan persons identitet ska den misstänkte ha kommit i kontakt med unga flickor.

– Han har uppträtt som den här andra personen och efter att ha etablerat en relation med flickorna fått dem att skicka bilder och filmer på sig själva där de varit avklädda. Senare har han hotat med att lägga upp fotona och filmerna på internet, till exempel på porrsajter, eller att skicka till någon av flickans anhöriga. På så sätt har han pressat dem att göra nya och grövre saker, säger kammaråklagare Linda Lauronen.

Mannen ska dessutom ha träffat enstaka av målsäganden och utsatt dem för sexuella övergrepp. Åtal kommer även att väckas för våldtäkt mot barn.

Åklagarna har delat upp det omfattande åtalet i sammanlagt sex åtalstillfällen, med ett tiotal ärenden åt gången. Under rättegången, som inleds i Nacka tingsrätt den 12 november, kommer ett flertal av flickorna att medverka genom videoförhör då de är under 15 år.

– Dels kommer vi spela upp förhör som vi hållit under utredningen, dels kommer vi att använda videolänk för att hålla förhör med de flickor som bor väldigt långt från Stockholm. Några flickor kommer dock att medverka personligen vid rättegången, säger kammaråklagare Sara Engelmark Leuf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".