Del av den hårt trafikerade Essingeleden. Foto: Anders Wiklund / TT

M vill inte omförhandla trafiklösningar

"Vi är inte beredda att omförhandla"
1:04 min

Den nya rödgröna regeringen kan tänka sig att omförhandla det avtal som finns om framtida trafiklösningar i Stockholm men den borgerliga alliansen som styr landstinget vill inte att något ändras.

Regeringen har till exempel talat om att använda en större del av trängselskatten till kollektivtrafik - men om nån annan planerad satsning då måste bort tycker Torbjörn Rosdahl, som är moderat finanslandstingsråd, att det är en dålig idé:

– Vi är inte beredda att omförhandla - vi vill att de avtal man kommit överens om ska gälla säger Torbjörn Rosdahl.

Även om Landstinget inte är direkt inblandat i bygget av förbifarten och bevarande av Bromma flygplats så menar den styrande alliansen att de här delarna är mycket betydelsefulla för Stockholms utveckling. Och den enda förändring som egentligen är intressant - är om det kommer mer pengar till kollektivtrafiken - allt annat oförändrat.

– Kommer den nya regeringen att vilja ge mer pengar Stockholm utan att ta bort något - så naturligtvis kommer vi till förhandlingsbordet säger Torbjörn Rosdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".