Foto: Janerik Henriksson/TT

Stockholm utkonkurrerade på restauranggala

Lisbeth Rauden: Stockholm är en drivande förebild
6:06 min

Intresset för nya restauranger och krogar är stort i Stockholm. Men när restauranggalan hålls i kväll är inte en enda stockholmskrog nominerad till "Årets krog". 

Krogintresset är väldigt hett i Stockholm. Öpnnar det en ny restaurang, som sen får bra recensioner, så är det lång kö för att få bord.

Men ikväll är det faktiskt en bra idé att stanna hemma och äta för dom bästa i branschen är nämligen inte på jobbet. Dom har samlats på Cirkus i Stockholm där det är dags för den sjunde upplagan av Restauranggalan. Den svenska krogbranschens svar på filmgalan.

Priser i 14 kategorier ska delas ut och när vi tittade igenom nomineringslistan så hittades inga från Stockholm i den tunga kategorien: "Årets krog".

– Stockholm är en drivande förebild och nu pågår det ett restaurangunder över hela Sverige. Så det är ett gott tecken tycker jag, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för tidningen Restauranger och storkök.

Nytt för i år är kategorin "Årets Klassiker". Där är Stadshuskällaren nominerad mot restaurang Årstiderna i Malmö.

– Det är en kategori som jag drivit att vi ska ta fram eftersom det finns mycket trender inom restaurangbevakning inom medierna. Klassikerna står för någonting viktigt för gästerna där man vet vad man får. Man måste vara en klassiker och vara innovativ och modern, säger Lisbeth Rauden.

Under kvällen hålls också SM för servitörer.

– De har haft teoriprov under dagen och sedan kommer de göra upp på scen framför publik. Det kan vara sabrering och tranchering, säger Lisbeth Rauden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".