Polisen på plats vid arbetsplatsen i Hjorthagen. Foto: Anders Hildemar Olsson / Sveriges Radio

Polisen: Förundersökning om arbetsmiljöbrott inledd

Polisen: Vi utreder arbetsmiljöbrott tillsammans med arbetsmiljöverket
1:24 min

Polisen har nu inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott tillsammans med arbetsmiljöverket för att undersöka om något brott har begåtts i samband med dödsolyckan i Hjorthagen tidigare idag.

– På något sätt så har de kommit i kläm vid arbetet med det här värmekraftverket. Vi har inte klart för oss än hur olyckan har gått till, men tyvärr så är det två personer avlidna och en allvarligt skadad som är förd till sjukhus, säger Kjell Lindgren som är presstalesperson på Polisen.

Jag har sett flera poliser gå runt och ta vittnesmål av de som eventuellt sett vad som hände, vad är det ni är intresserade av att höra?

– Det är av två orsaker, dels då för att kunna utreda vad det är som inträffat och hur det kunnat ske. Det är ju vanligt att vi inleder en förundersökning om arbetsmiljöbrott tillsammans med arbetsmiljöverket som ska kunna hjälpa oss med det arbetet. Men det är också en annan del, en arbetsplats där två arbetskamrater är omkomna och en är allvarligt skadad. Det är viktigt att vi kan finnas där och ge råd och stöd, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".