1 av 2
Polis och avspärrningar efter att en person knivskurits i en hiss vid Norrbro i centrala Stockholm på tisdagskvällen. Foto: Claudio Bresciani / TT.
2 av 2
Polis och avspärrningar efter att en person knivskurits i en hiss vid Norrbro i centrala Stockholm på tisdagskvällen. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Mordförsök på Norrmalm

En 20-årig man blev knivskuren i en hiss under tisdagskvällen.

Strax efter klockan 18:30 under tisdagen fick Stockholmspolisen in ett larm om ett mordförsök.

– Det är en man som ringer och säger att han har blivit knivskuren i ryggen, säger Sven-Erik Olsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

När polisen kommer till platsen på Norrmalm vid Jakobsgatan och Malmtorgsgatan hittas en man i 20-årsåldern med skador i ryggen som ser ut som skärsår.

Offret ska ha blivit knivskuren i hissen som går ner till Strömparterren från Norrbro. 20-åringen är talbar när polisen hittar honom och han uppger att det ska finnas en relationen mellan honom och gärningsmannen.

– Av de uppgifter som offret kunde lämna så framgick det att han verkade känna gärningsmannen, säger Sven-Erik Olsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

20-åringen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har inte kunnat gripa gärningsmannen ännu men letar efter mannen just nu.

Polisen kunde inte hitta någon kniv eller liknande vapen kring platsen för mordförsöket.

En förundersökning avseende försök till mord är inledd och platsen kring hissen är avspärrad för teknisk undersökning uppger polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".