Man hittad ihjälskjuten vid Hagsätra IP i Stockholm. Foto: Fanni Olin Dahl/TT.

Ingen gripen för mord i Hagsätra

Polisens presstalesman Kjell Lindgren: Vi är angelägna om att få in fler tips
1:02 min

Polisen har arbetat hela dagen med att säkra spår vid Hagsätra IP, där en 21-årig man hittades skjuten till döds i morse, men ännu är ingen gripen.

Polisen har få uppgifter om vad som egentligen hänt och nu ber de allmänheten om hjälp. Det säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen: 

- Vi har jobbat hela dagen med en teknisk undersökning på platsen och försökt samla in så många vittnesmål som möjligt och är angelägna om att få in ännu fler tips.

Känner ni till något slags motiv till varför han har skjutits?

- Vi har lagt allt krut på att samla in uppgifter och hoppas få fler svar då den rättsmedicinska undersökningen, alltså obduktionen, är klar, säger Kjell Lindgren. 

Finns det några vittnen till händelsen? 

- Så vitt jag vet så finns det ingen som sett när mannen blev skjuten.

Vad gör ni nu i Hagsätra?

- Det finns fortfarande patruller i området för att fånga upp de som kommer hem från jobbet så här på fredag eftermiddagen. De kanske har gjort någon iakttagelse igår kväll, eller i morse, eller under natten.

Det har ju varit flera skjutningar i Söderort, både i Rågsved och Axelsberg ganska nyligen. Drar ni några kopplingar med det här?

- Än tror jag inte att man har gjort några kopplingar men när vi samlat in alla uppgifter så får vi se om det är något som går ihop. Men det är för tidigt att säga något om det än, säger Kjell Lindgren.

Om du har några uppgifter runt händelsen så kontakta Polisen på telefonnummer 114 14.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".