Johan Segui tar tillfälligt över vd-posten i AIK Hockey. Foto: Jens L'Estrade/TT

AIK hockeys vd får lämna uppdrag

"Vi gör vårt bästa för att få en bättre ekonomi"
1:04 min

Det går tungt för AIK i hockeyallsvenskan och nu får klubbens vd Thomas Johansson lämna sitt uppdrag. Johan Segui, ordförande i AIK fotboll, tar över tillfälligt.

Även marknadschefen Hans Löfgren får lämna sitt uppdrag. Enligt lagets ledning handlar det om att få ner kostnaderna.

– Vi gör vårt bästa för att få en bättre ekonomi och börjar med att få ner kostnaderna, säger nya styrelseordföranden Mario Ashman till Radiosporten.

Men var inte er vd Thomas Johansson väldigt viktig för er, ni var bara sekunder från konkurs när han gick in med ett lån på tio miljoner?

– Jo det var han absolut och vi är oerhört tacksamma för att han hjälpte oss i det läget, men i nuläget anser vi inte att vi behöver de tjänsterna längre.

Vad säger han själv om avgången?

– Han är helt införstådd med att det här ger AIK hockey en möjlighet att frigöra kapital, säger Mario Ashman som tidigare skrev i ett pressmedelande om beskedet.

"Vi har gemensamt kommit överens om att avsluta både Thomas och Hans uppdrag. Vi har ägnat den första tiden som ny styrelse åt att se över vår ekonomiska situation. Vi behöver nu klara av den svåra ekvationen att förbättra ekonomin samtidigt som vi stärker vår sportsliga organisation. Vi har haft en organisation för SHL, men i Hockeyallsvenskan måste den se annorlunda ut. Genom dessa förändringar kan vi frigöra kapital för att förstärka laget".

Johan Segui - ledamot i AIK hockey och även ordförande i AIK fotboll - tar över tillfälligt.

– Vi är i en prekär sportslig och ekonomisk situation och måste omedelbart vända trenden, säger Johan Segui i ett pressmeddelande.

AIK åkte ur SHL i våras och har inte fått någon bra start på den hockeyallsvenska säsongen, laget ligger sist efter 21 spelade omgångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".