Mikaela Laurén skriker ut sin glädje efter att säkrat ännu en titel. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio.

Laurén ny boxningsvärldsmästare

Boxaren Mikaela Laurén vann WBC-bältet
2:37 min

Mikaela Laurén blev världmästare i boxning när hon ikväll vann WBC-titelmatchen mot amerikanska Alexandra Lopes vid proffsboxningsgalan i Västerås.

Matchen i Västerås gick över tio ronder och slutade med domarsiffrorna 96-94, 96-94 och 95-95 i svensk favör.

Laurén har redan redan tre mästarbälten - i UBO, WPBF och WIBA - men tog nu det bälte hon verkligen ville ha.

– Går jag hela vägen har jag nått min högsta dröm. Det är den här titeln som räknas, den tyngsta titeln, den som Muhammad Ali och Mike Tyson och alla stora fajters har haft. Det är det här som jag tränat för från dag ett, att bli världsmästare i boxning, eftersom jag aldrig lyckades bli det i simning, sade den 38-åriga förra landslagssimmaren inför matchen.

Laurén använde sin fysik och kondition att trötta ut den tekniska amerikanskan, och trots att hon åkte på några smällar i slutronderna så lyckades hon ta hem titeln.

Även hemmaboxaren Benjamin Kalinovic fick med sig ett bälte hem. Kalinovic vann matchen mot Frank Haroche för WPBF:s Europamästarbälte i lätt mellanvikt.

Fransmannen flippade dock ut lite efter förlusten, snodde speakerns mikrofon, skrek och pekade finger åt publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".