1 av 2
Citybadet i Tanto måste rivas, bygget gick för fort och kommunen struntade i att göra en offentlig upphandling. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/ Sveriges Radio
2 av 2
Bild från byggtiden då badplatsen byggdes. Bild: Stockholms stad/Bryggkompaniet.

Nybyggda badet i Tanto måste rivas

Emilia Bjuggren (S): Enormt slöseri med pengar
1:55 min

Det nya Citybadet vid Tantolunden på Södermalm måste rivas. Anledningen är att kommunen inte följde lagen om offentlig upphandling.

Badbryggan öppnades den 16 juli i somras och har kostat 1,9 miljoner.

Nu konstaterar Förvaltningsrätten att avtalet om badbygget är ogiltigt. Bygget gjordes utan att Stockholms stad följde lagen om offentlig upphandling.

– Vi kan bara beklaga att den tidigare majoriteten inte gick den ordinarie vägen när det gäller upphandlingen, säger Emilia Bjuggren (S).

Staden döms att lämna tillbaka bryggorna till leverantören och göra om hela badbygget, skriver Dagens Nyheter. Stockholm stad har ännu inte bestämt om domen ska överklagas.

– Vi hoppas fortfarande att Stockholms stad får betala ett vite och att vi inte behöver riva hela bygget. Om så blir fallet är det verkligen ett enormt slöseri med skattebetalarnas pengar, säger Emilia Bjuggren (S).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".