Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd. Foto Maud Johansson, P4 Radio Stockholm
Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd. Foto Maud Johansson, P4 Radio Stockholm

Lyckat projekt för unga avhoppare får vara kvar

Sara: Äntligen kan jag ha ett ordnat liv
3:35 min

Projektet AIM i Stockholm som fångar upp ungdomar som hoppat av skolan blir permanent.

Resultatet för projektet har blivit allt bättre sen de fick mer pengar - och nu har Stockholms stad beslutat att verksamheten blir permanent till en kostnad av 9 miljoner.

Hur resurserna skulle se ut efter årsskiftet har länge varit oklart - men nu står det klart att projektpengarna permanentas.

– Det här kommer presenteras imorgon i samband med budgeten för Stockholms stad, säger socialdemokraten Emilia Bjuggren,  arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholm.

Sara var tretton när hon hoppade av skolan. Nu, fyra år senare, har hon kommit i kontakt med AIM, en verksamhet som Stockholms stad driver där de söker upp och stöttar ungdomar som hoppat av skolan.

– Det är har gett mig mitt första stadiga jobb. Jag mår så mycket bättre av att behöva ha rutiner och få ett riktigt liv, berättar Sara.

AIM har hittills haft en stor del av sin budget som projektmedel, och vad som skulle hända efter årsskiftet har länge varit oklart.

– När budgeten nu presenteras imorgon så ska resurserna permanentas, säger Emilia Bjuggren, socialdemokrat och arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholm.

– Nästa steg är att börja plugga, kanske blir det på folkhögskola, säger Sara till P4 Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".