Polisbil. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Pojkarna ska ha blivit överfallna på väg hem från skolan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två pojkar överfallna i Huddinge

Polisen: Det finns vissa likheter
0:45 min

I Huddinge misstänks två pojkar ha blivit överfallna på väg hem från skolan. Polisen undersöker om det rör sig om samma gärningsmän.

Två unga pojkar, sju och elva år, ska vid två olika tillfällen inom loppet av en vecka blivit överfallna på väg hem från skolan i Huddinge.

Vid båda tillfällena ska pojkarna blivit slagna av tonårsgäng, det säger Benita Nilsson, informationsansvarig vid Södertörnspolisen. Hon vill inte spekulera i om det varit samma gäng, men säger att det finns likheter.

– Det är antalet, att de är runt fem-sex stycken, och att det är i ungefär samma område, säger hon.

Benita Nilsson säger att man ökat sin närvaro i området.

– Det här sprider naturligtvis oro. Man kan se till att man inte går ensam hem från skolan, att man går några stycken. Som vuxen kan man prata med sina barn och ungdomar, det kan hända att det är någon som vet någonting som man får bära på, det kan också vara jobbigt. Man ska inte behöva vara rädd när man går hem från skolan, säger hon

Händelserna är rubricerade som misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".