Julia Kedhammar sjunger på scenen i Junior Eurovision Song Contest: Foto: EBU: Elena Volotova/Maria Mifsud
Julia Kedhammar sjunger på scenen i Junior Eurovision Song Contest: Foto: EBU: Elena Volotova/Maria Mifsud
Junior Eurovision

Julia slutade på 13:e plats

Julia Kedhammar slutade på plats 13 i Junior Eurovision Song Contest. Vann gjorde Vincenzo Cantiello från Italien.

14-åriga Julia Kedhammar från Skogås utanför Stockholm vann i somras Lilla Melodifestivalen. Det gjorde att hon fick representera Sverige med sin låt Du är inte ensam i Junior Eurovision Song Contest. Ttävlingen sändes från Maltas huvudstad Valletta. 16 länder deltog och alla artisterna är mellan 10 och 15 år  gamla.

Tummen upp

Julia hade startnummer sju och hon gjorde ett perfekt framträdande. På läktaren satt hennes föräldrar, Malin och Anders, och dom jublade efteråt och gav tummen upp.

Rösterna räknade

Precis som i ”stora Eurovision” så är det tittarna i de 16 deltagande länderna som har hälften av rösterna. Den andra halvan står ländernas jurygrupper för.

Sveriges tittare gav flest poäng till Nederländerna.

När rösterna var sammanräknade och presenterade så stod det klart att Italien vunnit tävlingen. Vinnaren heter och Vincenzo Cantiello och framförde låten "Tu primo grande amore" som älskades av publiken i arenan.

Sverige och Julia Kedhammar slutade på plats 13.

Du är inte ensam

Låten Du är inte ensam har Julia Kedhammar skrivit tillsammans med den kända musikproducenten Thomas G:son. Det gjordes i samband med inspelnigen av programserien Lilla melodifestivalen som nyligen sänts i SVT.

Nu reser Julia hem till Stockholm igen och under måndagen så är det skolan som gäller. Men redan i december är hon aktuell igen då hon sjunger den officiella VM-låten i innebandy.

Se hela Junior Eurovision Song Contest.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".