Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd. Foto Maud Johansson, P4 Radio Stockholm
Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd. Foto Maud Johansson, P4 Radio Stockholm

Ny ishall byggs vid Tallkrogen

Emilia Bjuggren: Hallen blir ett lyft för konståkning.
1:36 min

Efter många turer ska Stockholms stad bygga en ishall för konståkning och bandy vid Tallkrogen. 


Hallen har planerats under flera år - och i slutet av 2016 ska den förhoppningsvis stå klar - Emilia Bjuggren är socialdemokratiskt idrottsborgarråd.

- Ambitionen är att hallen ska kunna invigas i slutet av 2016 eller början av 2017, säger Emilia Bjuggren. Och hon ser hallen som ett lyft för konståkning,  rundbana och bandy.


- Hallen ska ge bättre träningsmöjligheter för konståkning, hastighetsåkning på rundbana och bandy men det ska även finnas tider för allmänhetens åkning.

Milda vintrar har de senaste säsongerna stört tävling och träning och även om publikplatserna är begränsade kan hallen till nöds används vid tävlingar.

Matcher och tävlingar med begränsad publik bör kunna hållas i den nya hallen enligt Emilia Bjuggren.

- Ishallar förbrukar även en hel del energi och staden tittar för närvarande på hur det ska gå att använda till exempel värmen från is-tillverkningen. Vi har nu en diskussion hur man på bästa sätt kan ta tillvara den värme som blir vid is-tillverkning säger Emilia Bjuggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".