Västerås Jeremy Williams och (infälld i bild) Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson. Foton: TT och SR.
Västerås Jeremy Williams och (infälld i bild) Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson. Foton: TT och SR.

Tung hemmaförlust för Södertälje

SSK:s Simon Löf: "Det är långt kvar av säsongen"
1:40 min

Två tippade topplag lag som inlett hockeyallsvenskan skralt möttes på måndagskvällen.

Efter tre raka segrar kom en tung hemmaförlust för Södertälje i hockeyallsvenskan på måndagen. Gästande Västerås vann med 3-1 och passade på att kliva förbi SSK i tabellen tack vare bättre målskillnad. Men med 33 poäng var är lagen långt från de tätpositioner som förväntades av dem.

– Baserat på den här matchen så tycker jag att det ser bättre ut för Västerås. De gör en gedigen insats. De har ett bättre försvarsspel och är noggrannare i passningsspelet, säger Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson och tillägger:

– Södertälje saknade aggressivitet, slarvade mycket och jag är lite besviken på deras insats så här på hemmaplan.

Ottosson tror att Västerås och Karlskoga är två av de lag i nedre delen av tabellen som har största chans att klättra och bli topplag.

– Karlskoga har en väldigt bra offensiv, däremot så släpper de in alldeles för mycket mål. Västerås imponerade stundtals på mig i dag. Så det är nog de tv, säger Ottosson.

Jeremy Williams gav Västerås rättvist ledningen i mitten av första perioden, då han styrde Robin Jacobssons precisa passning i mål.

Södertälje kvitterade i mitten av tredje perioden genom Jonas Engström. Men minuten efteråt kom det snabba svaret då Nicholas Angell direktsköt när läget dök upp. Amerikanens första mål i serien gav Västerås 2-1 och 3-1 lyfte Linus Svedlund in i tom bur efter 18.04.


Södertälje-Västerås   1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Första perioden: 0-1 (10.38) Jeremy Williams (Robin Jacobsson).

Tredje perioden: 1-1 (9.45) Jonas Engström (Lucas Carlsson), 1-2 (10.42) Nicholas Angell (Marcus Söderqvist, Jonte Berg), 1-3 (18.04) Linus Svedlund.

Skott: 22-21 (8-6, 7-7, 7-8).

Utv, Södertälje: 1x2. Västerås: 3x2.

Domare: Daniel Winge, Leksand.

Publik: 2 686.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".