Avicii. Foto: At Night.
Foto: At Night.

Avicii till Summerburst nästa år

Tina Mehrafzoon: Trodde han skulle ta längre paus
4:23 min

Efter fem år gör Avicii comeback på Summerburst i Stockholm. 12-13 juni nästa år är Avicii huvudakt på festivalen.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerbursts scen igen. Det var fem år sedan sist, säger Avicii i ett pressmeddelande.

Det här blir Aviciis enda spelningar i Sverige nästa år. Summerburst hålls på Ullevi i Göteborg 29-30 maj, på Gärdet i Stockholm 12-13 juni.

Just nu har Avicii uppmanats av läkare att ta det lugnt med dj:andet. Bakgrunden är att han i våras fördes till sjukhus i Miami, där läkarna konstaterade att hans gallblåsa behövde opereras. I september kom beskedet att Avicii ställer in sin höstturné.

– Jag lovar att 2015 kommer bli ännu bättre, säger Avicii i en kommentar.

Tina Mehrafzoon, programledare för Musikguiden i P3, säger att bokningen betyder enormt mycket för festivalen.

– Det betyder jättemycket! Det som vore större hade varit om Swedish House Mafia hade återförenats. Det kommer inte hända så det här är det största som Summerburst kan komma med.

Men Tina Mehrafzoon säger att bokningen ändå är lite av en överraskning.

– Det är en väldigt logisk bokning. Han är den allra största som gör den här typen av elektronisk dansmusik. Samtidigt blev jag lite förvånad eftersom han inte har kunnat vila upp sig efter operationer som han har gjort. Jag trodde att han skulle ta en längre paus och blev glatt överraskad att han ändå har bokat den här spelningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".