Skolkorridor. Foto: Fredrik Sandberg/TT
I ett informationsbrev uppmanas föräldrarna att prata med barnen om de överfallen som skett den senaste tiden. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skolbarn i Huddinge uppmanas att inte gå hem själva

"Jag hoppas och tror att polisen kommer lösa det här snabbt"
2:49 min

Efter fyra händelser där pojkar blivit slagna av flera tonåringar uppmanas elever på två skolor i Huddinge att inte gå till och från skolan ensamma. 

Tidigare har P4 Radio Stockholm berättat att två pojkar, vid olika tillfällen, blivit överfallna av flera tonåringar. Igår visade det sig att totalt fyra pojkar blivit utsatta. Barnen var på väg hem eller från skolan när överfallen skedde. Enligt polisen har gärningsmännen varit mellan tre och sex stycken, mörkklädda och maskerade.

I ett brev uppmanar skolledningen på två skolor i Huddinge, Ängsnässkolan och Hörningsnässkolan, föräldrarna att i största möjliga mån hämta och lämna barnen. Under en period erbjuds barnen också att stanna längre på fritids och skolan uppmanar barnen att inte gå hem själva utan med en kompis.

– Det är förfärligt att någon gör så här och utsätter små barn för det hela, men jag hoppas och tror att polisen kommer göra ett bra arbete och lösa det här snabbt, säger Marianne Widercrantz, rektor på Ängsnässkolan och Hörningsnässkolan.

Varför skickade ni ut informationen?

– Det var för att vi hade fyra incidenter inom en väldigt kort period och då känner man en oro för att det skulle hända igen. Då tycker jag att det är viktigt att alla föräldrar får en vetskap om att det här har hänt och också hur vi kan se till, från hem och skola, att det är tryggt för barnen, säger hon.

Polisen har ökat sin närvaro i området och på plats finns också "grannstödsbilen" som är ett samverkanprojekt mellan polisen, kommunen och försäkringsbolag. Närpolisen i Huddinge utreder händelserna men har ännu inte någon misstänkt.

Enligt Marianne Widercrantz får de drabbade familjerna det stöd de önskar.

– Där tittar vi på hur vi kan hjälpa till för just ditt barn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".