Två personer knivskurna i Märsta

Två personer, en man och en kvinna, fördes till sjukhus på tisdagskvällen efter att ha knivskurits i Märsta norr om Stockholm.

Polisen uppger att de förmodligen knivskurits utomhus. 

– Vi kallades till platsen vid 21-tiden där två personer blivit knivskurna under oklara omständigheter, personerna har fått skärskador och förts till sjukhus, säger Magnus Hedmo, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte uppge var på kroppen mannen och kvinnan blivit knivskurna eller om deras skador verkar vara av allvarlig karaktär.

– De transporterades ganska snabbt till sjukhus, säger Magnus Hedmo. 

Enligt Aftonbladet ska mannen, som uppges vara i 20-årsåldern, ha skador i pannan och i kroppen och kvinnan ha blivit knivskuren i ryggen.

Enligt polisen pågick under kvällen en "mycket aktiv polisinsats" som syftade till att gripa gärningsmannen, men sent på kvällen hade ingen ännu gripits i ärendet.

Det finns vittnen till händelsen och polisen förhörde dem under kvällen och säkrade bevis vid den förmodade brottsplatsen. En förundersökning och mord- eller dråpförsök är inledd. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".