Alexander "the Mauler" Gustafsson. Foto: Sara Cosar/Sveriges Radio
Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Sara Cosar/Sveriges Radio

The Mauler laddar för match om mästartitel

"Det är hela min värld just nu"
8:06 min

Stockholm kommer att hålla i Europas första UFC-gala nästa år på Tele2 Arena. Huvudmatchen kommer att stå mellan Antohny Johnson och Alexander "the Mauler" Gustafsson.

Galan kommer att hållas den 24 januari 2015 på Tele2 Arena i Stockholm och kommer att bli det näst största eventet i UFC:s historia. UFC står för Ultimate Fighting Championship.

Alexander "the Mauler" Gustafsson möter amerikanen Anthony "Rumble" Johnson i stormatchen. De slåss om vem som tar hem mästartiteln i klassen lätt tungvikt.

– Jag är riktigt motiverad och riktigt taggad. Ett fullsmockat Tele2, det kan inte bli bättre, säger Alexander Gustafsson.

Han berättar att matchen är viktig för att han ska behålla sin topposition.

– Det är vinna eller försvinna i varje match. Det är min värld och det är det enda jag vill ha, säger han.

Inför tävlingen tränar han två till tre gånger om dagen. Galan kommer att hållas på natten, eftersom den TV-sänds internationellt.

– Jag tränar på natten, det är det enda sättet. Så några veckor innan lägger vi in ett träningspass tre-halv fyra på natten.

Vad gör du när du inte tränar?

– Då umgås jag med mina vänner och med min familj. Det är rätt viktigt att få en viss distans, det kan vara rätt skönt att när man har en ledig dag att bara spela TV-spel eller något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".