Kraftig rökutveckling efter brand i förskola i Östberga. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio
1 av 2
Det var under natten kraftig rökutveckling i området kring den brinnande förskolan. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio
Avspärrningar kring branden i Östberga i södra Stockholm. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio
2 av 2
Räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner till grunden. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio

Förskola i Östberga totalförstörd i brand

Förskolechef: Hoppas kunna hitta alternativ barnomsorg i veckan.
2:53 min

Strax efter midnatt larmades polisen till en kraftig brand i Östberga i Stockholm. Det var förskolan Ädelstenen som stod i brand. Förskolan har under natten blivit totalförstörd.

Förskolan är helt övertänd, uppger Räddningtjänsten i Stockholm som har flera resurser på platsen som bekämpar elden. På platsen finns också ambulans och polis. 

– Det är väldigt kraftig rökutveckling. Vi har sju patruller där för att biträda räddningstjänsten i släckningsarbetet, säger Patrik Branting Eriksson på Stockholmspolisen.

Larmet kom in vid 00.30 natten till måndag, både brandlarm och inbrottslarm hade då utlösts i förskolan.

Förskolan  där 80 barn går ligger mitt i ett bostadsområde och människor började på natten spontant utrymma sina bostäder. Men det finnas i nuläget inte något behov av att evakuera de boende i området enilgt räddninstjänsten.

De boende i omrädet uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen.

Räddningstjänsten kommer att låta byggnaden brinna ner och släckningsarbetet beräknas enligt polisen pågå under hela morgonen.

En förundersökning om mordbrand är inledd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".