Polisen söker igenom Bromma flygplats sedan man fått uppgifter om att obehöriga tagit sig in på området. Foto: Johan Nilsson / TT
1 av 3
Nationella insatsstyrkan kallades till flygplatsen. Foto: Johan Nilsson / TT.

Stor polisinsats på Bromma flygplats

Polisen: Det var behörig personal
1:10 min

Två män sågs klättra över staketet till Bromma flygplats och drog igång ett stort polispådrag. Men männen visade sig senare vara anställda på flygplatsen.

Det var strax före klockan tio som polisen beordrades till flygplatsen efter uppgifter från en anmälare om att två personer hoppat över staketet in på flygplatsen. Utanför stod en bil uppställd.

– Här är det åtta polisbilar och nationella insatsstyrkan ska vara på plats, rapporterade Björn Lindberg vid halv ettiden under en hovrande polishelikopter.

Vid klockan 13:00 var insatsen avslutad. Då hade polisen lyckats komma i kontakt med männen.

– Det finns ingen misstanke om brott. Det visade sig vara två behörig personal som arbetade på området vid staketet, säger Kia Samrell, vid polisens länskommunikationscentral.

Varför har det tagit så lång tid?

– Det är väldigt svårt att svara på i nuläget men för att vara helt säkra har man varit tvungna att genomsöka och prata med alla som jobbar där ute så att det verkligen inte är obehöriga personer.

Är ni säkra på att det är just de två män som sågs hoppa över staketet?

– Ja, det är vi. Uppgifterna om att de hoppat över staketet eller varit vid staketet kan jag inte svara på just nu, men vad som än har hänt i närheten av det här staketet så har det varit behörig personal.

Flygtrafiken på Bromma påverkades inte av insatsen, enligt Swedavia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".