Flyg larmade om röklukt inför landning

Ett av flygbolaget Norwegians plan på väg in mot Arlanda larmade om röklukt i kabinen på måndagskvällen. Planet kunde dock landa utan problem några minuter senare.

Strax före halv sju på måndagskvällen kom ett så kallad varningslarm in till polisen från en Boeing 737. Planet, som tillhör flygbolaget Norwegian, var på väg att landa på Arlanda. Ombord på planet befann sig 81 personer.

– Vi laddar alltid för worst case, att det inte kan landa på ett schysst sätt eftersom man inte vet hur det går, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

– Det låter dramatiskt, men det är vanligt. Varje vecka får vi sådana här larm och de beror ofta på tekniskt fel.

Anledningen till varningslarmet var röklukt i kabinen, men planet kunde alltså landa utan problem och enligt Swedavia var det aldrig någon fara för passagerarna. Efter att räddningstjänsten gjort en första undersökning av planet ska nu flygbolagets tekniker ta reda på vad röklukten berodde på.

Enligt Swedavia var flyget på väg från Malmö till Arlanda. Henrik Kellfve vid Swedavias pressjour har inga uppgifter om att händelsen påverkar andra avgångar med Norwegian under kvällen.

– Vi har inte fått någon information om att det skulle vara något inställt flyg, säger han.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".