Ett X2000-tåg på Centralbron Foto: Janerik Henriksson /TT.
Ett X2000-tåg på Centralbron Foto: Janerik Henriksson /TT.

Tågen fortsatte köra när man blev påkörd

En australisk man blev i maj i år påkörd av tåget i Stockholm, men tågtrafiken fortsatte att köra på sträckan. Händelsen inträffade i maj, enligt SVT.

Mannen hade gått ut för att ta fotografier på Stockholm. Men på något sätt hamnade han på spåret och blev påkörd av ett tåg vid Centralbron. Mannen dog på platsen.

Trafikverket fick in ett meddelande från lokföraren att han hade kört på en person. Strax efter återkom trafikledaren till lokföraren och bad honom köra vidare. Inte heller kommande tåg som skulle passera stoppades. Tåg fortsatte passera platsen där mannen blev påkörd under cirka 10 minuter, och det tog ytterligare 20 minuter innan SOS larmas.

– Den jag älskade blev lämnad på ett järnvägsspår, det är helt förkrossande. Det är ju inte så att han var ett påkört djur. Det är fruktansvärt, säger mannens änka till SVT:s Rapport.

Trafikverket granskar nu händelsen och Caroline Ottosson, ställföreträdande generaldirektör på Trafikverket, säger till SVT:

– Jag har nolltolerans mot att vi inte stoppar trafiken och det här är en allvarlig avvikelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".