Polis och avspärrning på gatan där en man på tisdagen sköts ihjäl i en bil i Turebergs allé i Sollentuna norr om Stockholm.  Foto: Jonas Ekströmer/TT
Polis vid avspärrning på gatan där en man på tisdagen sköts ihjäl i en bil i Turebergs allé i Sollentuna norr om Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Man skjuten till döds i Sollentuna

En 32-årig man sköts ihjäl i Sollentuna norr om Stockholm på eftermiddagen. En silverfärgad Mercedes misstänks ha varit inblandad i skjutningen, och polisen tror att man hittat bilen.

Fyra personer har förhörts av polisen under kvällen, två som hämtats in till förhör och två som tagits med från själva brottsplatsen. Två av dem hölls fortfarande kvar vid 23-tiden, men det betyder inte att de är misstänkta för brottet, enligt polisen.

– Det är helt enkelt personer som vi finner det intressant att tala med i det här läget, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Det var strax före klockan fem på eftermiddagen som vittnen larmade polisen om något som lät som skottlossning vid Turebergs allé i Sollentuna. När polis kom till platsen påträffades den skjutne mannen i en bil.

– En mansperson anträffas i en bil, personen är skjuten och avliden. I övrigt lämnar vi inga detaljer, säger Lars Byström.

Den döde mannen har ännu inte identifierats. Flera tomhylsor hittades på platsen. Efter uppgifter från vittnen på plats drar polisen slutsatsen att det handlar om åtminstone två gärningsmän.

I samband med skottlossningen ska en silverfärgad Mercedes-Benz med tyska importskyltar ha lämnat platsen. Polisen satte under kvällen in stora resurser bland annat för att spana efter den, och placerade ut vägspärrar i området. Vid 22-tiden hittade polisen ett fordon i Norrviken, norr om Sollentuna, som kan vara bilen som misstänks ha varit inblandad i dödsskjutningen.

Ett vittne som Aftonbladet pratat med beskriver händelsen som en "ren avrättning".

– En Mercedes AMG körde upp bredvid den här Audin så de stod med förarfönstrena mot varandra. Sedan avlossade han 7-8 skott rakt in i Audin, säger vittnet till tidningen.

En förundersökning om mord är inledd. Flera personer har hört av sig till polisen med tips, och polisen fortsätter att uppmana allmänheten att ringa på telefonnummer 114 14 om man har några upplysningar kring ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".