Skjuten vid rånförsök i Kärrtorp

En anställd på en Coop-butik i Kärrtorp i Stockholm sköts med ett pistolliknande föremål under ett rånförsök på tisdagseftermiddagen.

En person, maskerad med vit rånarluva, kom enligt polisen in till butiken strax efter klockan fem och försökte tvinga till sig kontanter. När det kvinnliga butiksbiträdet i stället för att ge gärningsmannen pengar backade undan sköts hon i ena skinkan.

Det är oklart om det var ett riktigt vapen eller om det snarare handlade om ett luftvapen.

– Jag vet inte vad det var för vapen. Det verkar ändå som att det inte var så allvarligt, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Butiksbiträdet fördes till sjukhus, men har alltså inga livshotande skador. Gärningsmannen sprang ut ur butiken efter rånförsöket, där ytterligare en person väntade med en vit moped.

– Den mopeden anträffas sedan på Nytorps gärde, och inte långt därifrån anträffas först en rånarluva och senare ytterligare en rånarluva, säger Sven-Erik Olsson.

Under kvällen spårade polisens hundpatruller på platsen och man talade med vittnen. Vid halv sju var ingen misstänkt gripen i ärendet.

Händelsen rubriceras som grovt rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".