Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
1 av 3
Utsiktsplatsen Balcón de Europa i Nerja. Foto: CC BY-SA 3.0.
Lennart Persson Foto:Privat
2 av 3
Lennart Persson Foto:Privat
Sören Andersson Foto:Privat
3 av 3
Sören Andersson Foto:Privat

Första matchen i grupp B i Spelet om Stockholm

Morgonens match spelades mellan Lennart Persson från Hässelby som var mästare våren 2013 och vinnaren av vårsäsongen 2011 Sören Andersson från Stockholm. Det var Lennart som vann med 3-2.

 1. Vad heter skådespelaren som romandebuterade i början av hösten men är mer känd för sin rollkaraktär Mickan i TV-serien Solsidan?
  Svar: Josefine Bornebusch (Lennart)
 2. Vad kallades den liga som under 1990-talet begick flera grova rån  i Stockholmsområdet och sprängde bland annat en bomb på centralstationen, ligan bestod bland annat av ledaren Carl Sumanja?
  Svar: Militärligan (Lennart)
 3. I vilken kommun ligger Häggvik?
  Svar: Sollentuna (Lennart)
 4. På Stockholms stadsteater kan du just nu se Lisa Nilsson och Sharon Dyall spela huvudrollerna i en musikal med samma namn som en amerikans stad. Vad heter musikalen?
  Svar: Chicago (Sören)
 5. Vad heter konsthallen som öppnade 2012 och ligger vid Hålludden i Värmdö kommun med utsikt över Baggensfjärden?
  Svar: Artipelag (Sören)

I morgon är det Bjarke Rosenberg, Täby och Gunilla Mellin, Tyresö som tävlar.

Frågorna produceras av produktionsbolaget Munck. Vill du vara med och bidra med "Lyssnarfrågor" skicka dem till p4stockholm@sverigesradio.se

Totalt är det 16 tävlande som kommer att göra upp i fyra grupper med fyra deltagare i varje. Grupperna heter A, B, C och D. Varje grupp avgörs genom att alla möter alla i ett gruppspel.

För seger i en match får man en poäng och den som har flest segrar i sin grupp när alla matcher är spelade i gruppen går vidare till semifinal. Om det är två stycken i en grupp som har lika många segrar är det inbördesmöte som kommer att avgöra vem som går vidare.

Vinnaren av Mästarsäsongen får åka till Nerja i Spanien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".