Tät dimma gör att alla ankommande och avgående flyg på Bromma flygplats är försenade. Foto: Pontus Lundahl / TT
Tät dimma på Bromma flygplats. Foto: Pontus Lundahl / TT.

Dimma stoppade flygen på Bromma

Dimman har ställt till det för flygtrafiken till och från Bromma. Trafiken var helt stoppad fram till klockan ett då dimman lättade en aning.

Bara plan som övernattat på Bromma avgick på morgonen, medan ankommande flyg stannade på flygplatser runt om i landet för att slippa snurra över Bromma i väntan på att kunna landa.

– De flygplan som övernattat på Bromma har gått i väg men flyg in till Bromma har flygbolagen valt att låta avvakta på flygplatserna runtom i landet för att slippa snurra i luften ovanför Bromma och avvakta bättre väder, berättade Ulf Wallin pressansvarig på Swedavia.

Prognosen var först att att trafiken skulle vara i gång någon gång mellan klockan 10 och 12. Men först efter klockan 13 kunde trafiken komma igång.

Strax efter klockan ett på eftermiddagen hade dimman lättat så pass att flygningarna åter kunde komma i gång, men trafiken förväntades vara nedsatt under resten av kvällen.

Även vid Arlanda flygplats låg dimman tät, men flygen kunde starta och landa som vanligt.

– Där finns en annan inflygningsteknik, så där kan vi ta ner plan även i dimma, säger Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".