Idrottsgalan 2012. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jerringpriset delas ut på Idrottsgalan i januari. Arkivbild, Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flera stockholmare nominerade till Jerringpriset

Isa Tidblad-Keskikangas: Det känns helt fantastiskt
1:50 min

I dag presenterades de nominerade till Radiosportens Jerringpris. Varje år röstar svenska folket fram årets idrottsprestation.

Flera av de nominerade till 2014 års Jerringpris är från Stockholms län. 22 åriga Isa Tidblad-Keskikangas tävlar för TiP Muay Thai IF på Södermalm. i våras vann hon VM i thaiboxning i Malaysia, i höstas vann hon EM-guld och i helgen vann hon NM-guld i Göteborg.

– Det känns helt fantastiskt, det känns som en väldigt bra avslutning på ett väldigt bra år, säger hon om nomineringen.

Isa Tidblad-Keskikangas är den fösta inom kampsport som blivit nominerad till priset.

– Jag tror det betyder jättemycket att få synas och att få visa upp att vi i Sverige är duktiga på kampsport, och speciellt svenska tjejer, säger hon.

Hennes nästa mål är att vinna SM i januari.

– Jag var skadad i år i januari så jag kunde inte ställa upp. Det enda jag har kvar att vinna är SM, säger hon.

Vad tror du behövs för att ta hem Jerringpriset?

–Såklart behöver man vara känd av folket eftersom det är folket som röstar, men jag hoppas att det finns många kampsportare som tycker att det är kul att en kampsportare blivit nominerad, så att jag kan få röster där, säger Isa Tidblad-Keskikangas.

Andra som nominerats är Helen Ripa, från Spånga, som vunnit guld i längdskidåkning i Paralympics i Sotji, Sarah Sjöström från Södertörns simsällskap, med flera EM guld och nytt världsrekord i simning, Mikaela Laurén som tagit flera titlar i boxning och Örjan Kihlström som vunnit travtävlingen Prix d'Amerique.

På Radiosportens hemsida kan du rösta på de nominerade. Priset presenteras den 19 januari på Idrottsgalan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".