Hedda Håkansson från Alvik är på plats för att visa sin kärlek till basketen. Foto: Otto Marand/SR
Hedda Håkansson från Alvik är på plats för att visa sin kärlek till basketen. Foto: Otto Marand/SR

Akropol manifesterar mot våld

"Försöka visa den goda sidan av basketen"
1:35 min

Två av basketlaget Akropols ledare misshandlades i sina hem för en vecka sedan. När Akropol under lördagen spelar sin första match sedan dess kommer en manifestation mot våld att hållas.

Klockan halv tre på lördagen möter basketlaget Akropol från Rinkeby laget Sallén från Uppsala på hemmaplan. I samband med matchen kommer det att hållas en mindre manifestation mot våld i Ungdomens hus i Rinkeby.

Anledning är att ordförande Jimmy Larsson Hagberg och damlagets coach Ali Ghanim överfölls och misshandlades i sina hem förra veckan. Polisen har ännu ingen gripen för händelserna.

– Det blir tema älska basket och älska Akropol. Vi kommer att smycka ut hallen så att den är helt vit och blå. Alla i hallen kommer att få en t-shirt där det står Akropol med ett hjärta runt omkring, så försöker vi visa den goda sidan av basketen, säger Jonny Ishak som är Akropols sportchef.

Kommer ni arbeta vidare med de här frågorna framöver?

– Absolut, vi ska försöka ha en bra atmosfär i klubben, säger Jonny Ishak.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".