Hedda Håkansson från Alvik är på plats för att visa sin kärlek till basketen. Foto: Otto Marand/SR
Hedda Håkansson från Alvik är på plats för att visa sin kärlek till basketen. Foto: Otto Marand/SR

Idrotts-Sverige stöttar Akropol

Ordförande: Svårt att sätta ord på det
1:27 min

Vid Rinkebylaget Akropols basketmatch under lördagen kom det sportsliga i andra hand, istället låg fokus på att kärleken till basket är starkare än våldet.

– Jag har inte riktigt greppat. Det är på så många olika plan, dels är det självklart familj och vänner och där det visar sig att vänkretsen är ganska stor. Men också från Idrotts-Sverige, allt ifrån Svensk Basket till Riksidrottsförbundet till Stockholmsidrotten till att idrottsministern skickar en hälsning och en blomma, berättar en känslosam Jimmy Larsson Högberg, ordförande för Akropol.

Ordförande Jimmy Larsson Högberg som misshandlades i sitt hem förra veckan riktade sig till hela Idrotts-Sverige igår och tackade för stödet han och tränare Ali Ghanim fått efter överfallen.

På plats i Ungdomens hus i Rinkeby för att visa sitt stöd fanns också världsmästarinnan i boxning Mikaela Laurén och det svenska basketförbundets ordförande Hans von Uthmann.

Under hela matchen visade också publiken att kärleken till idrotten är starkare än hat och våld genom att bära vita tröjor med blåa hjärtan runt Akropols emblem.

– Det värmer verkligen i hjärtat att känna stödet, hade inte det här hänt hade vi nog aldrig fått uppleva det här heller, så man måste vända på det som är negativt till något positivt istället. Här ser vi vilken kraft och vilja det finns inom idrottsrörelsen, det är helt fantastiskt, säger Akropols Nina Baresso.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".