Worl Aids Day uppmärksammas i Skärholmen. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio
Informatörerna är på plats på Skärholmens torg. De informerar om HIV och AIDS fram till 18.00. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio

World Aids Day uppmärksammas i Skärholmen

"Vi hedrar alla som gått bort och alla som fortfarande lever med HIV"
3:56 min

Den första december varje år uppmärksammas World Aids Day. I Skärholmen samlas under eftermiddagen organisationer och representanter från landstinget för att sprida information och svara på frågor.

På plats i Skärholmens centrum finns flera frivilligorganisationer och aktörer från vården. Där sprider de information, svara på folks frågor och delar ut kondomer. Tidigare år har man funnit på plats i innerstaden.

– Vi kände att nu vill vi komma ut till skärholmen i år, och vi kommer att förflytta oss varje år. Alla åker inte in till innerstaden en sådan här dag, säger Lis-Marie Kanon,

Hon tror att det är uppskattat att evenemanget inte hålls inne i Stockholm. Anledningen till att

– Vi hedrar de som gått bort i AIDS och de som fortfarande lever med HIV. Det är många som har personer i sin närhet som är drabbade och vi tycker att det är en viktig dag att uppmärksamma, säger hon.

Alla informatörerna finns på plats fram till klockan 18.

– Vi tycker det skulle vara jättekul om man vill komma hit och träffa oss, prata en stund och äta lite pepparkakor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".