Tommy Körberg. Foto: Leif R Jansson/TT
Arkvibild. Foto: Leif R Jansson/TT

Tommy Körberg söker oerfaren solist

"Handlar inte om att se bra ut utan om att låta bra"
5:41 min

Tommy Körberg bjuder in Sveriges alla kvinnor till audition på Chinateatern i Stockholm. Anledningen är att han söker en ny gästsolist till "Sjung tills du stupar".

I vår gör Tommy Körberg en förlängd version av succéföreställningen "Sjung tills du stupar". Till den söker han nu en ny solist och ordnar därför en audition dit han bjuder in alla landets kvinnor.

– Vi tyckte att vi inte hade spelat färdigt i Stockholm och lite ny luft under vingarna skulle inte skada tänkte jag. Så varför inte ta in någon som inte stått på scen, eller någon som varit på scen men inte fått sjunga ordentligt, säger han.

Auditionen går till på det sättet att man skickar in ett ljudprov där man sjunger på svenska eller engelska. Tempot eller genren spelar ingen roll enligt Tommy Körberg.

– Det kan vara country eller klassiskt, en bra röst är alltid en bra röst om den kan förmedla någonting över rampen, säger han.

27 februari fortsätter föreställningen och sista ansökningsdagen är 10 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".