Seinabo Sey. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Seinabo Sey är nominerad till, bland annat, årets låt med Younger. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Seinabo Sey nominerad till P3 Guld

"Skulle helst vinna årets låt"
2:56 min

En av många stockholmare som nominerats till P3 Guld är Seinabo Sey. Under året har vi hört hennes låtar Younger och Pistols at Dawn, och om en vecka uppträder hon på Nobelfesten.

Idag släpptes nomineringarna till P3 Gulds alla kategorier. Det handlar om bästa nykomling, bästa låt i flera kategorier och bästa artister. En av de nominerade är Seinabo Sey, som är nominerad i priset årets hihop/soul, årets nykomling och årets låt.

– Jag är väldigt glad att jag får vara nominerad i årets hiphop/soul för jag tycker inte att det är helt givet. Men jag tycker inte heller att jag förtjänar det priset över huvud taget jämfört med de andra som faktiskt håller på med soul och hiphop på riktigt, säger hon.

Här i P4 har vi hört henne i låtarna Yonger och Pistols at Dawn, hon har också uppträtt på Dramatens stora scen i år. Nästa vecka ska hon stå på scen på Nobelfesten.

– Det är nobels fredspris i Oslo, Queen Latifah ska vara konferencier så jag ser fram emot att träffa henne. 

Men inför prisutdelningen av Nobels fredspris har Senabo Sey ett problem kvar, nämligen klädvalet.

– Jag insåg nu att jag har absolut inga alternativ. Jag brukar ha en röd outfit som jag har för det mesta när jag uppträder, egentligen borde jag ha den men nu börjar jag bli lite uttråkad. Det är inte heller varje dag man får ha på sig galaklänningar.

Det är lyssnarna som röstar och vinnarna presenteras på en gala i mitten av januari. På P3 Gulds hemsida kan du se Seinabo Seys motstånd och rösta på din favorit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".