Houman Sebghati Foto:Peder Gustafsson/Sveriges Radio
1 av 2
Houman Sebghati. Foto: Peder Gustafsson /Sveriges Radio.
Houman Sebghati Foto:Jenny Goldkuhl/Sveriges Radio
2 av 2
Houman Sebghati. Foto: Jenny Goldkuhl /Sveriges Radio.

Houman Sebghati gör låt till sin mamma

När vi spelade in den här låten visste jag att den blev tvungen att andas ett tag, säger Houman Sebghati om sin utlämnande låttext.

Lyssna på låten Gamla Fågel.

– Det är hundra procent jag i låten, säger Houman Sebghati.

Texten till låten Gamla Fågel skrevs för tre år sedan och är väldigt utlämnande. Den handlar om uppväxten i Hässelby med Houmans mamma.

– Det är väldigt jobbigt att skriva, från tanken till handen som skriver. Sen i studion känns det lite mer tryggt. Musiken omfamnar mig, men att skriva är jävligt jobbigt.

Varför gjorde du låten?

– Ärlighet, men på något sjukt sätt terapi också.

Houman Sebghati är en doldis inom svensk hiphop. Känd av de egna. Okänd för massan. En veteran som har varit med att jobba fram karriärer till artister som Linda Pira och Ken Ring. Förutom musiken är Houman även utbildad historielärare och föreläsare.

Syftet med låten Gamla Fågel är att vara personlig och dela med sig av erfarenheterna han hade som barn i Hässelby.

– Tuffhet är att kunna blicka inåt och ta bort alla föreställningar om sig själv. För mig är det här riktig hårdhet, säger Houman Sebghati.

Låten Gamla fågel släpptes i slutet på november och är den första singeln från det kommande albumet Homan som beräknas släppas februari/mars 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".