Stockholmspolitiker taggade inför nyvalet

(M): Vi gör allt för att vinna på nationell nivå.
1:25 min

Stockholmspolitikerna ser fram emot valrörelsen som drar igång inför det extra riksdagsvalet den 22 mars nästa år. Men när det gäller regeringens budget som föll så går åsikterna isär.

– Det handlar ju om pengar till skolan och kulturen som inte kommer. Stimulanser till bostadsbyggandet som inte blir av. Så det är ju klart att det inte är oväsentliga tillskott som försvinner eller skjuts upp, säger Roger Mogert, (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

Anna König Jerlmyr tycker, inte oväntat, att det är bra att regeringens budget inte gick igenom och att alliansens vann.

– Ja, bland annat att vi inte behöver vara oroliga för ungdomsarbetslösheten eftersom det inte längre blir dubbelt så dyrt att anställa unga. Att vi kan känna oss något mer trygga i att Bromma och Förbifarten kanske kan bli kvar. Men det är fortfarande en vänsterregeringen vi har så hotet är kvar ända fram till nyval, säger Anna König Jerlmyr, (M), oppositionsborgarråd i Stockholm.

Den 22 mars blir det extra val till riksdagen och både Anna König Jerlmyr och Roger Mogert är taggade.

– Jag är ganska taggad för att gå ut i en valrörelse och jobba för en stabil socialdemokratisk regering, mer än taggad att gå ut och faktiskt driva på och få tillbaka Stefan Löfven som statsminister med en parlamentarisk majoritet, säger Roger Mogert, (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

– Jag är ju otroligt taggad nu inför att vi har sett det här hårda och stockholmsfientliga paketet som har förts fram av den sittande regeringen. Jag känner att vi ska göra allt nu för att kunna vinna på nationell nivå. Men lite julledigt hoppas jag kunna få innan vi laddar om igen i januari, säger Anna König Jerlmyr, (M), oppositionsborgarråd i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".