Anthony Fält, Robin Nazari och Gunnel Mauritzsson sjunger och spelar i pjäsen En hiphop kabaré i orten. Foto: Julia Brynolfsson/SR
Anthony Fält, Robin Nazari och Gunnel Mauritzsson sjunger och spelar i pjäsen En hiphop kabaré i orten. Foto: Julia Brynolfsson/SR

Hiphop kabaré i Kärrtorp

Rappare: Hoppas att de säger att de älskar teater när de går härifrån
5:46 min

Vi har träffat rappare och sångare inför fredagskvällens premiär av pjäsen "En Hiphop Kabaré i orten" på teater Reflex i Kärrtorp.

– Det handlar om Husbykravallerna och demonstrationen i Kärrtorp. Det är en bra blandning av hiphop, blues, jazz. Allt möjligt och vi har fått till det på ett bra sätt också. Barn, äldre, unga kan komma. Alla kan relatera till det här, även om man inte var med, berättar rapparen Robin Nazari.

Ni kommer spela ikväll och några dagar nästa vecka. Vad kan man förvänta sig?

– Man kan förvänta sig den bästa teatern du någonsin sett i hela ditt liv. Jag kan säga själv att det finns några här som jag har bjudit som har sagt att de hatar teater och jag hoppas att när de går härifrån så ska de säga att de älskar teater. Det får vi se imorgon, men jag tror att det blir svaret, säger Anthony Fält som också rappar i föreställningen.

Föreställningen "En Hiphop Kabaré i orten" beskrivs som en antirasistisk föreställning om våld och kärlek.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".