Viking Raceway Grafik: Hans Johansson
Viking Raceway Grafik: Hans Johansson

Viking Raceway i Hallstavik ber om uppskov

Hoppas att kommunen sätter fart
1:26 min

Bolaget bakom den planerade motorsportanläggningen utanför Hallstavik i Norrtälje, Viking Raceway AB, ber nu om mer tid för att kunna komma igång.

– Nu har vi bett om det här uppskovet, och sen hoppas vi att kommunen nu sätter fart på bygglovsärendet och detaljplanearbetet, säger presstalespersonen Hans Johansson.

Sedan mitten av nittiotalet så har det jobbats för att få till en motorarena utanför Hallstavik i Norrtälje kommun.

Sen dess har det varit olika turer fram och tillbaka, det har bland annat handlat om miljötillstånd, detaljplan, finansiering mm.

Nu skriver bolaget bakom projektet, Viking Raceway AB, till Nacka tingsrätt och ber om mer tid.

Enligt ett miljöbeslut som finns så ska man vara igång med verksamheten i mitten av 2015 - men den tiden är för kort tycker nu bolaget.

Skälet till det här ska vara att man inte har fått tillgång till marken under tiden som det har byggts vindkraft i området. Nu vill man ha tre år till på sig att sätta igång.

Och så hoppas man på ett bygglov.

– Det är det vi har jobbat för sen 1995. Så att vi kan komma igång.

Hans Johansson tror att intresset finns för en motoranläggning finns.

– Det är ju så att intresset är ännu större på andra sidan Atlanten. Och man har sagt från den sidan att finns det så fina banor i Europa, då kommer man över hit med sina cirkusar. Vilket innebär väldigt stor snurr för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".