Elever från kulturskolan i Sigtuna genomförde en flashmob utanför Musikhjälpens glasbur i Uppsala. Foto: Mårten Randberg/SR
Elever från kulturskolan i Sigtuna genomförde en flashmob utanför Musikhjälpens glasbur i Uppsala. Foto: Mårten Randberg/SR

Flashmob för Musikhjälpen

"Dansar utan att folk fattar vad som händer"
2:22 min

Musikhjälpen har dragit igång och under tisdagen passade kulturskolan i Sigtuna på att genomföra en flashmob på Stora torget i Uppsala.

Sveriges Radios evenemang Musikhjälpen är igång och P3 sänder dygnet runt från Stora torget i Uppsala.

Under tisdagen passade kulturskolan i Sigtuna på att synas utanför den inglasade radiostudion och samtidigt utmana andra kulturskolor att försöka slå deras insamling till Musikhjälpen.

– Vi har haft en flashmob och det är när en grupp eller flera människor dansar någonstans allmänt utan att folk faktiskt fattar vad som händer, berättar Tilde Naglitsch som går på kulturskolan i Sigtuna.

Varför gjorde ni den här?

– Vi har tidigare gjorde den här dansen i en föreställning och då har vi samlat in pengar till Musikhjälpen. Vi uppmanar andra kulturskolor att göra samma sak och försöka samla in mer pengar än vad vi har gjort, säger Daniel Harryson som också går på kulturskolan i Sigtuna.

Ni utmanar alltså kulturskolorna, vet du om någon har hakat på?

Nej inte vad jag vet, säger Daniel Harryson.

Följ Musikhjälpen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".